diumenge, 25 de setembre del 2016

4a edició - Lliga de debat universitari de la UdG


>> Inscripcions <<

Inscripcions exhaurides, gràcies a tots!

Un any més, i per 4t any consecutiu, l'Associació de Debat de la Universitat de Girona te el plaer d'anunciar una nova edició de la lliga de debat universitari ! Després de l'experiència dels tres anys anteriors i amb més de 100 alumnes inscrits en total, enguany us presentem una edició més completa i madura!




Saps què és la Lliga de Debat? 

La Lliga de Debat a la Universitat de Girona es divideix en dues etapes fonamentals: l’etapa formativa i la competició de debats.


La primera etapa formativa, consisteix en una sèrie de sessions teòric- pràctiques (però sobretot pràctiques) on donar eines i escenaris d’aprenentatge on els estudiants puguin desenvolupar habilitats i competències per al debat en totes les seves fases (no només en l’oratòria sinó també en la planificació, documentació, el llenguatge no verbal, etc.)


La segona etapa és pròpiament la competició de debats, on els equips s’enfrontaran entre ells, prenent posicions sobre temes d’actualitat. Hi haurà tres fases principals: una fase eliminatòria, dues semifinals i una final.

Etapa formativa: què, on i quan?


La formació serà impartida per un ventall divers de formadors que van des d'antics representants de la UdG a la lliga de debat Xarxa Vives a formadors especialitzats en la matèria. Dividida en sis mòduls (especificats en l’apartat següent), es realitzarà a la sala Ernest Lluch de la Biblioteca de Montilivi i es calendaritzarà de la següent manera:
  • Mòdul 0 - Introducció de la formació i expressió verbal en un debat: Dimarts 25 d’octubre, de 19 a 21 hores.
  • Mòdul 1 - Expressió verbal i no verbal I: Dijous 27 d’octubre, de 19 a 21 hores.
  •  Mòdul 2 - Argumentació i construcció de refutacions: Dijous 3 de novembre, de 19 a 21 hores.
  •  Mòdul 3 - Expressió verbal i no verbal II: Dimarts 8 de novembre, de 19 a 21 hores.
  • Mòdul 4 - Pràctica de debats I: Dijous 10 de novembre, de 19 a 21 hores.
  • Mòdul 5 - Pràctica de debats II: Dimarts 15 de novembre, de 19 a 21 hores.

Per participar a la lliga interna els grups inscrits o participants individuals hauran d'assistir a les sessions formatives, no totes en obligatorietat, però sí en gran part. El motiu és que l'explicació de moltes de les directives, reglament i instruccions de la lliga de debat interna, així com el sorteig de les eliminatòries i la composició final dels equips, s'anirà realitzant durant l'etapa formativa. Així que en cas d'apuntar-se en equip, es requerirà que la majoria dels membres assisteixin a aquesta etapa.

I després què?

Un cop realitzada la formació, durant l'últim mòdul es realitzarà la composició final dels equips, en cas que hi hagi alumnes que s'hagin inscrit individualment i es celebrarà el sorteig de semifinals. Desde llavors cada dimarts i cada dijous s'aniràn realitzant els debats a l'Aula de pràctiques jurídiques de la Facultat de Dret fins escollir els dos equips finalistes els quals es disputaran la primera posició del pòdium abans de Nadal a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres.
L'equip guanyador tindrà 2 de les 5 places assegurades per formar part de l'equip que representi la Universitat a la Lliga de Debat Xarxa Vives. La resta de places es decidiran per consens entre vosaltres, tots els participants.

On puc inscriure'm ?

T'animem a viure aquesta experiència única, a conèixer gent amb les mateixes inquietuds i a aprendre a participar en debats mentre et formes per millorar la teva expressió verbal i no verbal.
Tens un grup d'amics amb qui us encanta debatre, perquè nos us apunteu junts? Podeu formar equip d'entre 2 a 5 persones. Tens ganes de formar equip amb altres alumnes de la Universitat? També et pots inscriure individualment.

Us estem esperant! Les places són limitades!

Del 6 al 20 d'octubre obrirem inscripcions.
El 21 d'octubre us enviarem un mail a tots confirmant o no la vostra inscripció, donat que les places són limitades, es confirmarà per ordre d'inscripció.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 

Total de visualitzacions de pàgina:

L'associació de Debat de la Universitat de Girona és propietària d'aquest bloc així com de tot el contigut publicat en aquest. Les opinions personals escrites per cada un dels membres no identifica la posició general de l'associació. Gràcies